onsdag 26. november 2008

Julebrød baking

På søndag bakte jeg julebrød.
Her følger oppskriften:
Ca 1 kilo Hvetemel
250 gr smeltet smør
250 gr sukker
100 gr Gjær (tørr)
4 ts kardemomme.
6 dl melk
200 gr Rosiner
200 gr sukat.
Bland det tørre, ha i melken og elt i rosiner og sukater.
La deigen heve før du lager to brød av den.
Etterhev på bakeplaten og pensle med egg før du steker på 190*c i ca 35 min.
la hvilelitt før du skjærer i det.

Nam nam, kjempegode med smør og brunost på.

11 kommentarer:

  1. Det så såååååå utrolig godt ut!!! Får bake sånn en dag jeg også!! Men ikke nå! Kos deg!

    SvarSlett
  2. Å de der så bare helt nydelige ut:)
    Har notert meg oppskriften.
    Koselig blogg du har.
    Flotte greier ja:-)
    ha ei fin uke.

    SvarSlett
  3. Hei Linn,
    De skal jeg lage meg på søndag:)
    De så delikate ut.
    Stor klem fra Tatjana

    SvarSlett
  4. Det er så godt med julebrød:O)
    min svigermor pleier å fobarme seg over meg med slike:O)

    Ha en fin kveld:O)

    SvarSlett
  5. åh, det der var DÅRLIG gjort !

    Jeg fikk en voldsooooom dille på julebrød -akkurat her akkurat nå!

    Slikt gjør man ikke med gravide !!

    Haha.. synd at jeg er hjemme alene med småttingen som sover ! Men det blir definitivt julebrød hos bakeren imorgen!

    Mmm.. må sikle litt på bildene istedet jeg..hihi !

    klem

    SvarSlett
  6. Mmmm.. blir julebrød påossimorra trur eg :)

    takk for tipset!!

    SvarSlett
  7. Tusen takk for kommentar på siden min, koslig :) bakte brød her om dagen jeg og, med honning og hakka mandler på toppen, ble kjempedigg som nystekt, men veldig klissete dagen etterpå :p

    SvarSlett
  8. Hei, takk for koselig kommentar på siden min. Jeg tar også gjerne med meg den julebrøoppskriften din. Takk for den, får jo vann i munnen av å se på dem ;D

    SvarSlett
  9. Hei :-)

    Julekaka di så kjempegod ut :-) Vi kaller det julekake her :-) Bestemor pleide å ha slik :-) Veldig godt med brunost på :-) nam nam :-)
    Låner oppskriften din jeg :-)
    Ha en fin kveld :-)

    SvarSlett
  10. m.m.mmm! Det så jammen godt ut! Nybakt med brunost er bare ny.de.lig!!:)

    SvarSlett
  11. Mmmm, ferske bakverk - noe av det beste som finnes. Og så lukter det så herlig i hele huset. Det er herlig å komme inn i et hus hvor det lukter nybakt. :D Gleder meg til pepperkakebakingen vi skal ha om et par uker.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.