mandag 29. november 2010

Jeg elsker Biscotti.

325 g hvete-mel
300 g sukker
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
1-2 ts kardemomme
1-2 ts malte stjerneanis
1/2 ts salt
325 g mandler eller pistasjenøtter
3 egg
xxx

Forvarm ovnen til 180°C.
Grovhakk 1/3 av mandlene.
x
Ha de hakkede mandler/ nøtter, mel, sukker, bakepulver,
salt og krydder i en bolle og rør godt.
Ha så i alle mandlene.
x
Pisk eggene i en egen bolle.
Ha det tørre i eggene og bland til deigen er jevn.
Legg deigen på en benk med litt mel, kna den litt og del den så opp i to like store deler.
Rull ut hver del til en sylinder.
Obs; steketid avhenger av hvor tykke pølsene blir.
x
Legg pølsene på en stekeplate,
her trenger du rom mellom dem og kantene på brettet.
Stekes i 25-30 min,
eller til pølsene har steget til dobbel størrelse.
x
Ta ut pølsene (la ovnen stå på) og la de avkjøle seg på en rist.
Legg pølsene på en skjærefjøl og kutt dem diagonalt,
de skal være ca. 1,5-2,5 cm tykke.
Ha kjeksene på bakebrettet igjen og la dem steke i 15-20 minutter eller til de er litt gylne.
Avkjøl på rist.
Namnamnam
Ny julefavoritt ?
Eller helårsfavoritt ;)

1 kommentar:

Hjemme hos meg sa...

Hørtes kjempegodt ut :)