onsdag 24. mars 2010

Vive la France.

i dag har mine skjønne arbeidskolleger vært hos meg
og vi har laget Fransk mat.
Vi har i fem år ca laget mat sammen hjemme hos hverandre ett par tre ganger i året.
Da velger vi ett tema land, og lager meny osv etter det ;)
vi drar rett etter jobb og derfor må vi som dere ser ovenfor ha litt ventemat ;)


Forrett ;
Hummertoast med mangosalat og tomatconcasse.
Supergod.



Hovedrett;
Sitron og salvieglasert Andebryst
med bønnecasseoulet,
grillet asparges og gulrot-limesaus.
Her var anden perfekt,
bønnecasseoulet var kjempegod,
men sitronglasuren var altfor sur, og det var nok til en hel andefarm.
gulrot-limesausen, ble mer en pure,
den var kjempegod,
men her og kunne man sikkert delt oppskriften på ti.
hehe
...

Desverre ble bilde ikke så bra av

Moelleux au Chocolat,

varm sjokoladekake med flytende kjerne servert med hvit sjokoladetilsmakt med lime.

- men smaken var upåklagelig .

og værsågod Jill;) oppskriften er som følger .

xxx

120 gr smør, smeltes

110 gr mørk sjokolade , gjerne bitter smeltes inn i smøret.

Bland i 125 gr sukker, 4 egg og 60 gr hvetemel.

Ha røren i former

( gjerne med muffinsformer oppu sånn bakebrettmuffins, så blir det minst gris ;)

Sett i FRYSEREN, de skal stekes frosne for å få den rennende midten .

Stekes på 180'c i 9 minutter.

SAUS;

kok opp 1 dl fløte sammen med 1 ss sukker.

ha i 70 gr hvit hakket sjokolade.

Bland inn 1ts revet limeskall og 2 ts limesaft.

Avkjøl og server med den varme kaken,

server gjerne bringebær og appelsin til .

ENJOY.

5 kommentarer:

Anonym sa...

åhh.. koselig.. å det så attpåtell nyyydelig ut!!!

klem susi ;)

Rosemary and thyme sa...

Dette så veldig godt ut!
Hørtes artig ut å samles for å lage mat.
Ha en fin dag
Klem Tove

Fargerike Dagny sa...

Søren, nå er jeg enda mer bummed out over at jeg ikke er med i denne klubben!!

Hellig Lykke sa...

mmmmmm, det så deilig ut!!
Og så fint at du har lagt ut oppskriften. Da kan vi jo prøve litt vi andre også :-)
Så koselig å lage mat med kollegaer.

Sommerhusliv Hele Aaret sa...

Uhmm. man blir helt lækker sulten.
Det ser bare godt ud...

God Påske.
Knus Susi