NGREDIENSER:
300 g hvetemel
300 g sammalt hvete fin
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ss sukker
1 ts salt
1 egg
450 g yoghurt naturell
1 dl melk
70 g smør
| FRAMGANGSMÅTE:
Bland de tørre ingrediensene i en stor bakebolle.
Pisk egg, yoghurt, melk og smeltet smør sammen.
Tilsett blandingen i bakebollen og rør godt, til du får en myk klisset deig. Rør den gjerne sammen i en kjøkkenmaskin.
Legg deigen på et melet bord, og elt den til den blir glatt. Form deigen til en stor rund bolle, ca 5 cm høy.
Legg bollen på bakeplaten, og skjær et kryss oppå den med en skarp kniv.
Stek brødet i ovnen ved 190Cº til det er gyllenbrunt over det hele, ca. 40 minutter.
Avkjøl brødet på rist.
|
Kilde:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar