onsdag 29. desember 2010

Praha Tips ?


Vet ikke om jeg har nevnt det her før men,
laget mitt, på jentequizen,
Vant Girlsquiz tournament 2010 og dermed gavekort på 10.000 ;)
5000 .-på Reisebutikken, der de selger masse fine reiseartikler og reiseguider bla.
5000 .- På Kilroy.
I går bestilte vi tur til Praha.
Noen som har noen superbra tips å komme med ?
Hotell du har bodd på og anbefaler ?
Noe vi bare må se? Spise ? kjøpe ?

Bring it ;)


4 kommentarer:

Hellig Lykke sa...

åååå Praha.... Der var jeg for ca 14 år siden på studietur, rett etter 25 års dagen min og rett etter jeg hadde funnet Hulemannen. Fikk ikke nytt byen slik jeg burde (fordi jeg gikk i konstant tårevåt tilstand i savn etter min nye, store kjærlighet), og kunne godt tenke meg å reise tilbake :-) forhåpentligvis sammen med Hulemannen.
Jeg har ikke noen anbefalinger om hotell og butikker, men bare det å gå i gatene i gamlebyen, på torget, se det flotte klokken, Torneroseslottet og så videre....
Mange flotte kulturelle ting å se.
Og så har jeg hørt at krystall vistnok er tingen å handle der nede.
GOD TUR
og ellers
GODT NYTT ÅR!!
KLEM

Anonym sa...

Hei. Tilfeldig at jeg kom inn paa bloggen din via prinsesse elin. Var i Praha i juni 2010 paa jentetur. Vi bodde paa hotel Rott som ligger veldig sentralt (like ved det astronomiske uret). Hotellet var helt greit, fine rom og god frokost, god service. Visavis det astronomiske uret ligger en fantastisk uterestaurant oppe paa taket av hotellet u prince. litt dyrt, men vanvittig god mat. Vi fant ogsaa en italiensk restaurant i gata zelerna (i enden av den). Fem min. Gange fra hotellet rott. Husker ikke navnet paa den, men vi spiste nesten alle vaares varme maaltider der pga prisen og de gode pleddene, maten og vinen var topp der. Ligger bak den store kirken i gamlebyen. Gled deg til turen, praha et akkurat passelig perfekt som storbyferie. Nyttaarshilsen fra egersund.

Anonym sa...

Var i Praha i august 2010 med tre andre vennepar. Nydelig helg. Et hovedråd fra meg: gå utenfor turistløypa. Det er bare SÅ masse bra å se og shoppe i sidegatene og der tsjekkerne selv går. Mye billigere. I turistløypa er det bare stappfullt og dyrt! Ikke la deg skremme av shabby inngangsparti og manglende merking av dører og vinduer. Innenfor kan det være masse spennende.

Vi bodde på "The U Kocku Hotel" midt i turistløypa, gata Karlova rett ved den gamletorget og den astronomiske klokka. Det var billig og bra og lett tilgjengelig fra alt (gå innom hotellet med haugen med handleposer for å gå ut å fylle opp på nytt...).

Hadde også en fantastisk kveld på en restaurant langt utenfor sentrum. Der tsjekkerne selv går. Maten var aldeles nydelig og mat og drinker kostet absolutt ingenting! Vi spiste som grever for 150 kroner... Ikke kjøp mat i turistområdene, gå rundt en bygning eller to og finn en kro eller en pub. Der ligger perlene gjemt bak en litt shabby dør eller en rar port eller noe! Fulltreffer hver eneste gang!

Vi damene bestilte oss frisør og manikyr. Svinbillig og overraskende bra. Anbefaler en salong rundt Martinská. Husker ikke hva den heter, men der lå det flere som var skikkelige.

Til sist anbefaler jeg shopping på en av prahas fire manufaktura-butikker. Basert på gammel polsk håndtverk. Spesielt krukke-serien i emaljert metall var nydelige. Litt sånn chabby chic over det. Har fyllt hyttekjøkkenet mitt med disse.
http://www.manufaktura.cz/zpravy/index.asp?skup=306&zskup=30&trideni=

Anbefaler også å gå inn i en av de mange turistfellebutikkene og kjøpe med en haug nydelige neglefiler pyntet med krystallperler. Har brukt de som bursdagsgaver/vertinnegaver utover hele høsten :).

Ha en riktig god tur.

prinsesselinn sa...

tuuuusen takk for tips.
dere er supergreie.