torsdag 8. mai 2008

jeg lurer på om noen kan gi meg et tips ?Jeg har noen fine esker som har vært fin vin i.
Har vært så heldig å få de fra Restaurant To Kokkers deilige Vinkjeller.
Har hittil bare latt blomstene stå i potter oppi de, men kan jeg kle dem med plast på innsiden og så fylle jord i de ?


Skal jeg legge steiner ibunnen ? leca kuler ??
noen som har noen gode tips ?

erfaringer mottas med stor glede.


5 kommentarer:

Trude sa...

Heisann, her har jeg ikke vært før (",) Koselig å finne andre flotte blogger også. Takk for kommentaren på siden min...send meg gjerne en mail (teriksmo@online.no)...så kan jeg skrive litt mere om putetrekkene. Vi høres

Gunhild sa...

Heisann! Det var jo du som har de knallfine pleddene. Fikk jeg sagt det til deg tidligere.....Ja det må jo gå greit slik du beskriver det, med plast og lecakuler. Det ville jeg ha gjort. Plantene vil nok trives bedre sammenplantet enn i en og en potte. Men jeg er ingen ekspert.

janne - kathrine sa...

Hei i natten :-)

Så flotte esker du har fått da!
Jeg ville ikke ha kledd de med plast på innsiden. Dette kan bli for tett og det vil antagelig oppstå mye kondens/fukt mellom plast og tre.
Jeg ville heller ha trukket kassen innvendig med fiberduk.
I bunnen ville jeg lagt et tynt lag med Lecakuler slik at jorden ikke kommer i direkte kontakt med treverket. Så ville jeg oppå Lecakulene lagt en fiberduk og så jord.
Nå ser vel disse kassene ikke så fryktelig dype ut, så det kan tenkes at et lag med Lecakuler vil føre til at laget med jord blir veldig tynt. Om du kun skal ha sommerblomster og ikke urter til matlaging i disse kassene, så kan du jo eventuelt olje bunnen, droppe Leca og kun ha fiberduk. Kassene blir vel tatt inn og rengjort for høsten, så de tåler nok det.

Brocante sa...

Fine kasser. Bare pass på at dersom de blir helt tett kan du ikke ha den stående ute i det fri. Da må de under tak ellers blir de fulle av vann når det regner og plantene drukner.

liven sa...

Hei!! Så fine kasser du hadde fått fra to kokker!!
Har noen små kasser selv med blomster imen har ikke gjort noe inni de!!
Tar blomstene ut når jeg vanner!!
Men de blir vel kanskje stygg nede i etterhvert.......
Ha en fin fredagskveld:O)